Manyas’ta sebzeli ve varlıklı içerikli makarna üretimi yapan iş bayanı ürettiği makarnaların buğdayını da yetiştirmeye başladı.
Manyas’ın Kulak Mahallesinde 7 yıl evvel kırlardan ve bahçesinde yetiştirdiği otları ve zerzevatları püre haline getirerek sebzeli makarna üretimi yapan iş bayanı Serap Karakaş, artık makarnaları yaptığı cet tohumu buğdayı da üretmeye başladı.
Evinin bitişiğinde bulunan kiler de birinci sebzeli makarna üretimi yapmaya başlayan Karakaş, eserlerinin ülke çapında hatta birtakım ülkeler de talep görmesi üzerine üretimini arttırırken, üretim alanı ve eleman sayısını da arttırdı. Yaklaşık iki ay evvel de Tarım ve Orman Bakanlığının “Toprağa can veren eller “alanında da Balıkesir’i temsil ederek Cumhurbaşkanlığının daveti ile Beştepe’ de ki ödül merasimine katıldığını söyledi. Cumhurbaşkanlığında üreten bayan kimliği ile kabul görmenin kendisi için büyük bir onur vesilesi olduğunu söyleyen Karakaş, içerisinde binaların da olduğu bir arazi satın aldığını buraya bir un değirmeni kurarak, makarnalarının ununu burada üreteceğini belirtiyor. İş insanı Serap Karakaş, 2 yıldan bu yana ise Cet tohumu buğday ekimi üzerinde çalışmaları olduğunu bu yıl 100 dekar arazi de bu tıp buğdaylardan ekim gerçekleştirdiklerini söyledi.
Serap Karakaş “Biz Manyas’ta aile çiftçiliği üretimi yapan ve bunu Dünya pazarlarına gönderen bir iş modelinin örneği olarak bu yola çıktık ve bunu muvaffakiyetle devam ettiriyoruz. Manyas’ın mahallî eserlerinden elde edilmiş hammaddeleri birbirleri ile yakışan şekillerde eşleştirerek bunu Dünya pazarlarına sunmak, sunduğumuz bu eserde milletlerarası kalite dokümanları, her türlü hijyen dokümanlarına sahip olduğu için, onurlu, gururlu bir biçimde Manyas’ın bir köyünden çıkan eseri gastronomi dünyamıza armağan ediyoruz. Biz bunun memnunluğu, çok büyük münasebetiyle bu yola çok değerli ve manalı, biz makine taktiğiyle Dünya’da üretimi yapılan makarnalar da uygulanan teknikleri biz de uyguluyoruz. Müşterilerimizden olağanüstü geri dönüşler alıyoruz.” – BALIKESİR